Thajské jídlo je velice rozmanité. Mezi nejdůležitější suroviny patří rýže a nudle (typické jsou průhledné, lepivé). Pokrmy jsou zpravidla masité nebo s mořskými plody a rybami. Pro vegetariány nabízí zpravidla každá restaurace tofu nebo zeleninu (pozor, ne všude špatně anglicky hovořící Thajec pochopí, že člověk maso nechce...). Do jídel se hodně dávají kešu oříšky, což je s pálivou chutí naprosto skvělá kombinace. Na každém stole v restauraci stojí kořenící směsi, naložené děsně pálivé papričky, drcené kešu oříšky.
Moc dobrý (ale taky hooodně pálivý) je salát som tam připravovaný z nedozrálé papáje. Nedoporučuji slabším žaludkům neb příprava neprobíhá vždy v hygienických podmínkách.
Thajci jedí třikrát denně, k snídani zpravidla rýži s vejcem, zbývající chody se liší podle oblasti. Pro Evropana servírují poměrně malé porce. Typický je čaj se slazeným mlékem nebo silné husté kafe s mlékem.
K jídlu nedostanete příbor, ale lžíci a vidličku nebo lžíci a dřevěné hůlky.
 |
To vypadá krásně! Sama na thajskou kuchyni velmi ráda vzpomínám! :-)
OdpovědětVymazat